Truineer Nieuws melden?

Daan Masset op inbrekerspad

De politie waarschuwt voor een nieuwe truc die inbrekers gebruiken om in je huis binnen te raken. De politie raadt aan om nooit een raam op kiep te laten staan. En nu het ook vroeger donker wordt, is het extra uitkijken.

© Fotograaf: Truineer

Met de winter voor deur, zal het ook veel vroeger donker worden. Een ideale periode voor inbrekers die het op je woning gemunt hebben. Daan Masset nam de proef op de som en ging op pad met enkel een rol keukenpapier en een koord.
Je raam op kiepstand laten staan, is nooit een goed idee. Dat zegt de politie ook telkens als ze op huisbezoek gaan bij diefstalpreventie. Bij afwezigheid dus altijd ramen en deuren sluiten behalve als er een extra veiligheidsslot met een sleuteltje op het raam zit. Dan ben je zo goed als zeker dat het, zelfs bij kiepstand, niet open kan.”
Maar anders: raam dicht want een koordje en een keukenrol volstaan om een raam op kiep zonder breken te openen! Vraag het maar aan Daan Masset. Op de website van Radio 2 demonstreert hij het.