Truineer Nieuws melden?

Controles afgelopen weekend

De politie had het druk, de voorbije dagen. En heel wat Truienaars liepen tegen de lamp. En bovendien komen we ook niet zo katholiek uit de cijfers van de federale politie.

© Fotograaf: Truineer

Bij een verkeerscontrole de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober werden er maar liefst 41 onmiddellijke inningen opgesteld. Het ging dan onder andere over het overschrijden van verdrijvingsvakken of de doorlopende witte streep, rijden op het fietspad, rijden voorbij de stopstreep terwijl het verkeerslicht rood is, ? .
Er werd 1 rijbewijs ingetrokken voor de duur van 15 dagen omdat dat bestuurder onder invloed van alcohol was.
Tot slot werden er 2 vrachtwagens met opleggers gecontroleerd. De termijn voor de technische controle van een oplegger was overschreden (boete=1000 euro).
Daarnaast werd er ook een actie gehouden in de horeca. De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken leverde bijstand aan de inspectiediensten.
? 6 gecontroleerde zaken waren volledig in orde;
? 3 uitbaters kregen een waarschuwing;
? er werd 8 PV?s inzake het niet aanmelden van werknemers opgesteld via Dimona (D?claration Imm?diate/Onmiddellijke Aangifte). Dat is het elektronische bericht waarmee de werkgever iedere indiensttreding en uitdiensttreding van een werknemer aangeeft bij de RSZ.
En nog wat cijfers. Er werden in Sint-Truiden de eerste zes maanden van het jaar 9382 pv?s gemaakt voor te snel rijden (ter vergelijking, in Beringen, een stad vergelijkbaar met Sint-Truiden waren er dat 7419). Er werden 107 pv?s gemaakt voor alcohol achter het stuur (Beringen 55), 6 pv?s voor rijden onder invloed van drugs (Beringen 211) en 41 pv?s in verband met gordeldracht en kinderzitjes (Beringen 190).