Truineer Nieuws melden?

Brugge en Big Si stunten in Bernabeu

Waar iedereen een kleine afstraffing verwachtte, verrastte Club Brugge vriend en vijand in Bernabeu. Pas in de slotminuten moesten ze een gelijkspel toestaan. Met dank aan een sterke collectieve prestatie, een opportunistische Dennis en een uitstekende Big Si.

© Fotograaf: Truineer

0-2 stond het aan de rust. Wie de match niet had gevolgd, moest zich es goed door de ogen wrijven. Het publiek zocht een zondebok. En dat was voor hen Thibaut Courtois die het ene fluitconcert na het andere te verwerken kreeg. 0-2 was ook de ruststand. Duel Courtois-Simon dus ook 0-2.

“Simon is een topkeeper die eigenlijk in een Europese topploeg thuishoort”, zei Hein Vanhaezebrouck vanuit de studio. “Maar hij speelt bij Club en daar mogen ze in Brugge blij mee zijn.” Dat wisten wij al langer natuurlijk, alleen werd hij om duistere redenen in Liverpool door J?rgen Klopp gebareerd. Iets wat hem eerder ook trouwens bij het nationale team overkwam, toen onder Marc Wilmots.

Courtois? Hij bleef binnen. Meteen begonnen de speculaties: niet goed genoeg, ziek, schouderpijntje…. als hem iets overkomt, wordt er zelden duidelijk gecommuniceerd. Feit is dat het de jongste tijd wel altijd iets is. Is het niet op het veld, dan ernaast of in de privesfeer.

Terug naar de match. Brugge leek zowaar te gaan winnen. Maar Madrid ging steeds meer drukken, lukte de 1-2 en vlak na rood voor Vormer zowaar de 2-2. Verder hield Club stand. Al bij al een onverhoopte uitslag, ook al had er misschien meer ingezeten. Proficiat Club en Big Si.