Truineer Nieuws melden?

Brandstichting door Genk-fans kost 25.000 euro

De raad van (drie) wijzen van de Pro League heeft een beslissing getroffen in het geschil tussen STVV en KRC Genk over de schade aan de kunstgrasmat op Stayen na de derby van vorig seizoen.

© Fotograaf: Truineer

Genk moet uiteindelijk een schadevergoeding van 25.000 euro betalen, omdat Genkse fans vorig seizoen het veld met vuurpijlen had beschadigd.
Genk had zelf voorgesteld om 12.500 te betalen, namelijk 500 euro voor elk van de 25 brandvlekken, die waren veroorzaakt. Die boete was in het veiligheidsprotocol voor de wedstrijd vastgelegd. Maar omdat een kunstgrasmat in zijn geheel moet worden hersteld had stadioneigenaar Roland Duch?telet een schadevergoeding van 250.000 euro gevorderd. Dat was de prijs van de nieuwe kunstgrasmat, die dit jaar werd aangelegd. Nadat beide partijen er niet uit geraakten, werd bemiddeld door de Pro League. Een panel van drie clubvoorzitters legde de schadevergoeding vast op 25.000 euro, 1.000 euro per brandvlek.
Deze zaak staat voor alle duidelijkheid los van de incidenten na de derby van vorige zaterdag. Zowel de Pro League als de KBVB moeten zich nog buigen over het staken van die wedstrijd bij 3-3 in minuut 88.
Roland Duch?telet vangt dus nauwelijks 10 procent van de gevraagde 250.000 euro die de nieuwe grasmat kostte. Hij sprak van een regelrechte schande en wacht op de besluiten van zijn advocaat om verdere stappen te ondernemen. Ondanks alle goede voornemens na het debacle van vorige zaterdag wordt de vraag steeds prangender: ?Komt het ooit goed tussen Sint-Truiden Genk?? En gaat men in de Pro League verder met inteelt om geschillen tussen clubs te beslechten in plaats van de reguliere rechtbank. Deze laatste werkt trouwens niet veel trager van de Pro League rechters.