Truineer Nieuws melden?

Bijna vijf ton appelen op straat

Een tractor met aanhangwagen heeft maandagnamiddag rond 15.45 uur een aantal paloksen met appelen verloren op de Nachtegaal in Zepperen. De straat was ruim twee uur lang volledig afgesloten.
Een deel van de lading kwam op twee auto?s terecht die uit de tegenovergestelde richting kwamen. De bestuurster van een van de auto?s zag de tractor in volle vaart door de bocht komen en kreeg een paloks op haar wagen. De appels vlogen in het rond en lagen verspreid over de volledige breedte van de weg. Gelukkig kwam ze ervan af met enkel blikschade.
In de andere wagen zat een koppel. De passagier werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks 18 uur kon het verkeer weer normaal rijden. De twee auto?s zijn nog goed voor de schroothoop, de appelen deugen voor niks meer.
De bestuurder, een Poolse werknemer van het Alkense fruitbedrijf L&G Fruit Services, pleegde vluchtmisdrijf. Maar hij kon nog door de politie onderschept worden. De bedrijfsleider kwam met zijn werknemers ter plaatse om de appels op te ruimen samen met de brandweer.
Dit is wellicht een eerste ongeval met verlies van vracht met deze omvang dit seizoen. Vaak worden de paloksen drie hoog geladen en niet goed vastgemaakt zodat dergelijke dingen kunnen gebeuren, ook al omdat alles snel moet gebeuren of overgelaten worden aan mensen die de reglementering ter zake niet kennen.

© Fotograaf: JCR