Truineer Nieuws melden?

Bestuur ?verkocht? OKRA op de frUITmarkt

Het is een jaarlijks terugkerend evenement in Sint-Truiden, waarnaar de culturele verenigingen uitzien: de frUITmarkt, een combinatie van ?fruit? en ?uitgaan?.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Omdat het dit jaar een Trudojaar is, werd de oude vertrouwde frUITmarkt voor de gelegenheid omgetoverd in een Trudomarkt. Maar er was evenwel geen enkele Trudo te koop! Ook de locatie veranderde: het abdijplein en de Groenmarkt liggen nog open om de stoffelijke overschotten van zo?n 4.000 Truienaren op te graven en de archeologie haar werk te laten doen. Dus verhuisde de cultuur naar een misschien nog wel betere plaats: de parking van het cultuurcentrum ?De Bogaard? en de aanpalende straten. Het had iets weg van de charme van de beroemde ?Place du Tertre? in Parijs.
Nu nog even dokteren aan de opstelling, de inrichting en de vernieuwing, en de frUITmarkt is weer goed voor een decennium fruit en cultuur.