Truineer Nieuws melden?

58 liter Jo. Zeppers Vriendenbier ging door de dorstige kelen

Vrienden van de in oktober 2016 overleden Zepperenaar Jo Vanoirbeek lanceerden na zijn ongeval een streekbier om hun vriend blijvend te herdenken.
Die droeve verjaardag werd vandaag herdacht, met het bier van Jo.

© Fotograaf: Truineer

?Jo. Zeppers Vriendenbier (9?) is een typisch Haspengouws bier dat verkocht wordt ten voordele van een goed doel. En elke keer als we er ene drinken, denken we opnieuw aan onze betreurde vriend?, zegden zijn kameraden.
De 36-jarige Jo Vanoirbeek kwam in oktober 2016 om het leven door zuurstoftekort in een koelcel van Veiling Haspengouw. Voor de aanmaak van hun bier kozen de vrienden ervoor om in zee te gaan met de gerenommeerde topbrouwers van vzw Kale Ridders. “Zij staan bekend om hun erkenning door topchefs. Het kwam al snel naar voor dat het een pittig bier moest zijn. In onderling overleg hebben ze toen de keuze gemaakt voor een stevige (9?), authentieke en artisanale tripel”, weet caf?baas Faaalip van het beste caf? van Sint-Truiden, ?Het Elfde Gebod? in Zepperen
De opbrengst van Jo. Zeppers Vriendenbier gaat naar de Kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg. Filip Blavier beloofde, bij de derde verjaardag van de dood van Jo, om per flesje van het Zeppers bier dat over de toog ging, ??n euro te storten aan het Kinderkankerfonds.
?In totaal werden er 176 flesjes oftewel 58 liter Jo Zeppers Vriendenbier gedronken. Zoals beloofd schenk ik per flesje 1 euro aan het goede doel. Morgen wordt er 176 euro overgeschreven naar de rekening van het Kinderkankerfonds?, zegt Filip nog. Op de foto zien we nog dat vader Jacques Vanoirbeek en broer Stijn voor hun drankgedrag ook de steun van de paus krijgen.