Truineer Nieuws melden?

1 dag niet

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken en de preventiedienst nemen voor het zesde jaar op rij deel aan de nationale actiedag tegen woninginbraken. In de aanloop naar deze nationale actie tegen woninginbraken ?1 dag niet? op vrijdag 18 oktober 2019 hebben de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken en de preventiedienst weer verschillende preventieve acties uitgewerkt om burgers te sensibiliseren rond woninginbraken.

© Fotograaf: Truineer

De vrijwillige diefstalpreventieadviseurs bezoeken samen met de gemeenschapswachten enkele straten en wijken om de inbraakveiligheid van de woningen te controleren.
Op onze Facebookpagina kan je dan preventietips en voorzorgsmaatregelen tegen woninginbraken terugvinden. Via de hashtag #1DagNietBE vind je alles overzichtelijk terug. De hele week organiseren we pop-upstanden die kaderen in het thema preventie. De bezoekers kunnen via een korte quiz erachter komen hoe inbraakveilig hun huis is. Ze kunnen ook een sleutelhanger laten graveren met hun rijksregisternummer.
In Sint-Truiden?was deze preventiestand te vinden? op de zaterdagmarkt van 12 oktober.
In Nieuwerkerken is deze aanwezig op dinsdag 15 oktober op het Gemeenteplein en in Gingelom op 17 oktober op de parking van de Aldi.
Zeker in deze inbraakgevoelige periode – donkere maanden en de eindejaarsperiode – is het belangrijk om onze inwoners extra te sensibiliseren rond inbraakpreventie. Kleine inspanningen hebben vaak al een groot effect. De acties van onze lokale politie zijn erg belangrijk om onze inwoners te sensibiliseren en hen te helpen om hun huizen zo veilig mogelijk te maken.?, aldus burgemeester Veerle Heeren.