Truineer Nieuws melden?

Yuma Suzuki verrast door agressieve aanpak

Spits Yuma Suzuki pakte zijn eerste basisplaats, scoorde de eerste goal en lag aan de basis van de tweede. “Mooi zo. Maar ik ben er nog niet. Intussen ondervind ik wel dat ??n match in Belgi? gelijk staat met twee tot drie matchen in Japan. Zo fel en hard gaat het hier aan toe.”

© Fotograaf: Truineer

Natuurlijk stond Yuma Suzuki te blinken na de match. Zelbewust als ie is. “Natuurlijk ben ik blij met die goal. Mijn eerste in de Belgische competitie. En meteen eentje die typisch is voor mij. Mijn goede balaanpak en snelle reactie verrastte blijkbaar hun keeper en een paar verdedigers. Goed voor ons, slecht voor hen” Brys, die Suzuki vorig jaar al erbij wilde -wat toen niet lukte omwille van te duur- was maar wat blij met het debuut van zijn Japanner.

Fenomenale balaanname bij die goal

“Het minste wat je kan zeggen is dat hij beslissend is geweest. Niet vergeten dat Yuma een heel jaar niet gespeeld heeft omwille van een blessure. Die jongen heeft dan ook speelminuten nodig om verder te kunnen groeien naar zijn normale nivea . De beste Suzuki moeten we nog te zien krijgen. Maar dit was toch al heel mooi. Die balaanname bij de eerste goal was fenomenaal.” Toch was het voor Yuma na de match ook een heel beetje balen. Zelf gaf hij het niet meteen toe. Maar wat had hij graag die strafschop genomen om meteen zijn doelpuntentotaal te verdubbelen. “Geen commentaar”, reageerde hij eerst. Om enkele minuten toch terug te komen op die fase. “Ik ben een spits. En dus is het normaal dat ik die strafschop liever zelf had genomen.

Had strafschop graag zelf genomen

In Japan was ik altijd al de strafschopnemer van dienst. Maar goed. Ik heb intussen begrepen dat het ploegbelang primeurt. Botaka deed het goed. Dus de rest doet er niet toe.” Last bu not least kwam Suzuki nog ’s terug op de match. “Dit was vandaag een overwinning van het collectief. De aanpak van Charleroi verrastte me wel. Ik werd meteen serieus onder de zoden geschopt. Ook daarna? bleef? het er vrij hard aan toegaan. In Japan zijn we dat niet gewoon. Dit is duidelijk een zeer moeilijke en harde competitie. E?n match hier staat gelijk aan twee tot drie matchen in Japan, denk ik. Het is alleszins een groot verschil.”