Truineer Nieuws melden?

Yohan Boli neemt afscheid met twee goals

Wie nog gelooft dat Yohan Boli nog een kanarie blijft, gaat ontgoocheld worden. Lukt vandaag, uiterlijk morgen, de transfer naar Sporting of een andere Europese club niet, dan trekt hij gewoon richting Qatar. Daar blijft de markt nog open tot 14 september.

© Fotograaf: Rohnny Vandersmissen

STVV won oververdiend in Eupen, met een geweldige teamprestatie, een sterk debuterende Steve De Ridder en met twee doelpunten van Yohan Boli in een glansrol. Die glansrol zal de ploegen in Europa zeker niet ontgaan zijn en maken dat de Fransman nog meer dan tevoren gegeerd wild is op de transfermarkt. Want het geloof het of niet. Het is niet alleen Sporting Lissabon oof Al-Duhail dat interesse heeft, de ploegen staan werkelijk in de rij.

En dus mogen we ervan uitgaan dat Yohan Boli vertrekt. Alleen is de vraag wanneer. Voor middernacht maandag of nadien? De manier waarop hij vooral zijn tweede doelpunt vierde (met de supporters in het bezoekersvak en zijn ploegmaats, het omarmen van Brys, het vingertje naar zijn papa in de tribune) maakt duidelijk dat het een afscheid was. Dat werd nog extra in de verf gezet toen hij na afloop met de supporters op de foto ging.

De Japanse bazen zullen zich in de vingers wrijven. Er wenkt weer minimaal 3 miljoen euro. Brys gunt zijn fifi de transfer. “Hij heeft mij en de club zoveel gegeven dat hij een uitstekende transfer verdient”. Al vertelde Brys er meteen bij dat ie nog altijd hoopt dat hij blijft. Maar aan zijn gelaatsuitdrukking zag je gewoon dat het maar een wensdroom was.

Het is nu vooral zaaks om te anticiperen op een mogelijk vertrek van Boli. Dat doen de Japanners best voor maandag middernacht. Want zoals we nu al zegden: in Qatar blijft de arbeidsmarkt nog langer open. Als Boli na maandag vertrekt, en er geen vervanger is, zit STVV in de problemen en zijn ze aangewezen op het halen van vrije spelers. “We hebben een type als hem echt nodig”, aldus nog Brys. “Want Suzuki is een ander type. Een duo Boli-Suzuki in de spits zou voor mij echt een gedroomd koppel zijn.”