Truineer Nieuws melden?

Werken op de Groenmarkt op schema

“We zitten op schema op weg naar een totale vernieuwing van onze Groenmarkt en abdijplein. Het bestuur heeft weet van een aantal ongemakken, maar die zijn eigen aan werken in het stadscentrum”, schrijft burgemeester Veerle Heeren op de sociale media.

© Fotograaf: Truineer

De werken aan de Groenmarkt en het Abdijplein zitten op schema. ?Het wordt een belevingsplein met water, 5 bomen in de grond, rustbanken, een openbare toilet en parkeerplaatsen. Het zijn zeker geen evidente werken met onder andere het archeologisch onderzoek en werken van dat kaliber pal in het centrum. We vragen veel begrip?, zegt burgemeester Heeren.
Maandagavond kregen de raadsleden opnieuw toelichting over de werken op een raadscommissie gemeenteraadsleden met de schepen van openbare werken Ingrid Kempeneers en onze namens de infrastructuurdienst Carolien Haijen. ?We doen er alles aan om de overlast zo minimaal mogelijk te houden. De nutsleidingen liggen in de grond, nu komen de nieuwe rioleringswerken. Blijf onze handelszaken bezoeken, ook al is er hinder. Wij werken verder tegen een hoog tempo zodat je zo snel mogelijk met uw kinderen of kleinkinderen kan genieten van ons belevingsplein?, besluit Veerle Heeren..