Truineer Nieuws melden?

Vlaams Belang uit Sint-Truiden op non-actief

De Truiense voorzitter Katrina Langlet van de afdeling Vlaams Belang Sint-Truiden werd in april door nationaal voorzitter Tom Van Grieken uit de partij gezet, nadat een foto uitlekte waarop Langlet te zien is die op een feestje in de Roots de Hitlergroet uitbrengt. Ze werd als voorzitter afgezet maar bleef de bestuursvergaderingen volgen.

© Fotograaf: Truineer

Desondanks haalde het Vlaams Belang op 26 mei een monsterscore tijdens de laatste federale en Vlaamse verkiezingen. Met een stijging van 15 procent wordt het VB met 20 procent van de stemmen de tweede grootste partij in de Trudostad. Ze moeten enkel de N-VA, die fors verloor, laten voorgaan. De Truiense afdeling haalde zelfs met Roosmarijn Beckers opnieuw een Vlaams Parlementslid binnen. Maar wegens aanhoudende interne strubbelingen is in samenspraak met de provinciale en nationale verantwoordelijken van de partij Vlaams Belang beslist om de afdelingswerking in Sint-Truiden tijdelijk op te heffen. In elke vereniging zijn er meningsverschillen, dus ook bij het Vlaams Belang, maar in Sint-Truiden stond er steeds een zekere Rik Beckers klaar om te bemiddelen. Maar na het diens overlijden in juni liepen de interne discussies hoog op, in die mate dat de normen van het fatsoen werden overschreden. Op een bestuursvergadering, waar ook de geschorste Katrina Langlet aanwezig was, en Chris Janssens (Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang) heeft men beslist om alle bestuursfuncties op te heffen. Tot nader order worden er geen activiteiten meer georganiseerd. Na de voorzittersverkiezingen in november kunnen we een nieuw bestuur vormen. Ondertussen wordt de facebookpagina door de nationale afdeling beheerd.