Truineer Nieuws melden?

Verkeersellende voor wie naar Hasselt moest

Aan het op- en afrittencomplex ter hoogte van de Recor op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt is dinsdag om 6.30 uur een zwaar ongeval gebeurd.
Drie voertuigen waren er betrokken bij een botsing, twee bestuurders raakten gewond. Het gaat om een vrouw (29) uit Nieuwerkerken en man (35) uit Alken.

© Fotograaf: Truineer

De ambulanciers brachten hen beiden over naar het ziekenhuis.
De lokale politie LRH kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Hierbij zetten ze de drone in. Deze was al actief om de verkeerssituatie rond de start van het academiejaar, de opbouw van de kermis en de werken aan het kruispunt van de grote ring en de Universiteitslaan in kaart te brengen.
Het ongeval veroorzaakte heel wat verkeershinder. Zo was het een half uur aanschuiven aan afrit 30 Diepenbeek. Ook op de Expresweg (N80) was het drie kwartier filerijden van Sint-Truiden naar Hasselt. De politie vroeg daarom een takeldienst om met de nodige middelen de drie voertuigen zo snel mogelijk te takelen. Hierdoor kon de weg om 8.15 uur weer vrijgegeven worden en normaliseerde de verkeersdrukte.
Wie rond die tijd van Sint-Truiden naar Hasselt moest was zeker te laat op zijn afspraak of werk. En wie dacht slimmer te zijn en over Alken en Wimmertingen de Limburgse hoofdstad te bereiken was er ook aan voor de moeite: daar was het aanschuiven van Wimmertingen tot aan de grote ring.