Truineer Nieuws melden?

Verenigingen presenteren zich

Elk jaar, eind september, presenteren de Sint-Truidense verenigingen zichzelf en hun werking op de FrUiT- en Cultiirmarkt. Maar dat initiatief kreeg, wegens de omstandigheden, een andere naam, namelijk de Trudomarkt.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Wil je als allereerste de vers geoogste streekproducten van Haspengouw degusteren? Ben je benieuwd wat Sint-Truiden op cultureel vlak zoal te bieden heeft? Kom het proeven, ontdekken en bewonderen op de Trudomarkt, de speciale Trudofeesten-editie van de FrUiT- en Cultuurmarkt. Kom zeker langs, want de Sint-Truidense verenigingen en hobbuclubs geven je een voorsmaakje van het nieuwe seizoen, onze streekproducenten stellen er hun nieuwe oogst voor en er zijn optredens en straatanimatie voor jong en oud!
?Met een gemiddeld bezoekersaantal van 7.000, is de jaarlijkse FrUiT- & Cultuurmarkt een sterkhouder in ons nazomerseizoen. Je kon er oude fruitvari?teiten ontdekken, proeven van de nieuwe frisse appels, je favoriete streekbier kopen of kennismaken met nieuwigheden op de streekproductenmarkt met meer dan twintig standhouders. Door de moeilijke situatie waarin onze fruittelers verkeren, was dit evenement ook een ideale gelegenheid om hun aanbod te promoten?, vertelt schepen van Landbouw en Fruitteelt Hilde Vautmans
?September is natuurlijk ook traditioneel de start van een nieuw werkjaar voor onze vele culturele organisaties en dus ook van een nieuw UiTaanbod. Op de FrUiT- & Cultuurmarkt stelden wij samen met meer dan dertig Truiense cultuurverenigingen?hun werking voor. Met een gevarieerd aanbod, van foto en video tot volksdans en theater, wisten de bezoekers niet waar eerst te kijken?, aldus nog schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

In totaal bijna 60 verenigingen tekenen present op zaterdag 21 september en, ook dat is nieuw, op zondag 22 september telkens in de namiddag. Je vindt hun standen op de parking van het Cultureel Cantrum en langs de Capucienessenstraat, de Minderbroederstraat en het Damiaanhof, en niet zoals de voorbije jaren op de Groenmarkt en het Abdijplein. Maar dat is de schuld van onze voorvaderen, die er 500 jaar geleden zich hebben laten begraven!