Truineer Nieuws melden?

Truiense mooimakers in de bloemetjes gezet

Het jaar rond zetten mooimakers zich in om Sint-Truiden leefbaar en zwerfvuilvrij te houden. Hun torenhoge motivatie verdient op zijn minst een pluim. Daarom nodigde het stadsbestuur alle vrijwillige opruimers uit om hen persoonlijk te bedanken voor hun belangrijke werk.

© Fotograaf: Truineer

De mooimakers engageren zich belangeloos om de straten in hun buurt schoon te houden. Op donderdag 26 september kwamen de zwerfvuilbestrijders samen in het stadhuis om met elkaar van gedachten te wisselen. Het stadsbestuur maakte van de gelegenheid gebruik om hen te bedanken voor hun jarenlange inspanningen voor Sint-Truiden.
110 mooimakers
?Er zijn intussen 110 Truiense mooimakers. Het voorbije jaar zijn er liefst 24 mensen bijgekomen die ons helpen om zwerfvuil in onze stad op te ruimen. Dat is fantastisch. De inzet van deze ge?ngageerde mensen is dan ook superbelangrijk voor ons. Daarom hebben we de mooimakers uitgenodigd om hen te bedanken voor hun onmisbare hulp om Sint-Truiden schoon te houden en te luisteren naar hun idee?n om het nog beter te doen?, vertelt burgemeester Veerle Heeren.?
Dorpsgesprekken
?We vinden het evident om door een propere stad te wandelen. Dat zou het niet zijn zonder de hulp van deze properheidsambassadeurs. Maar het mag natuurlijk niet alleen van hun engagement afhangen. Daarom blijven we als stadsbestuur de strijd tegen zwerfvuil opvoeren. Zo starten we dit najaar dorpsgesprekken op, om zo de pijnpunten in bepaalde straten gericht en in overleg met de buurtbewoners aan te pakken?, aldus nog schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.