Truineer Nieuws melden?

Truiens bedrijf regelt parkeren in Kortijk

Parkeren in steden is een groeiend probleem en besturen zijn naarstig op zoek naar effici?nte en toekomstgerichte oplossingen die de doorstroming in de stad verbeteren. In Touch Solutions uit Sint-Truiden helpt daarbij.

© Fotograaf: Truineer

Overheden gebruiken steeds vaker Internet of Things, maar de communicatie tussen ?Things? en de stad verloopt vaak stroef. Om deze communicatie te stroomlijnen, slaan Nedap, InTouch Solutions en Geosparc de handen in elkaar; een mooi voorbeeld van hoe technologische partners kunnen zorgen voor een succesvol parkeerbeleid in een echte smart city. Kortrijk is pionier op het gebied van parkeerbeleid op basis van sensoren en was de piloot voor eerste implementatie van een werkbaar model voor steden en gemeenten.
Echter, een vooruitstrevend parkeerbeleid uitrollen is geen eenvoudige taak en bezorgt de stad en zijn medewerkers vaak extra werklast. Daarom ontzorgt InTouch Belgische steden met software voor digitale parkeervergunningen en een self-service portaal waar de burger een vergunning kan aanvragen, betalen of verlengen. Is er geen vergunning aanwezig of detecteert een parkeersensor een ?overstay? of te lange bezetting, dan zorgt de handhaver voor een correcte opvolging van het parkeerbeleid. Als expert in handhaving, beschikt InTouch over de kwalitatieve tools en data die handhavers nodig hebben met een focus op integratie met de soft- en hardware van de stad. InTouch Parking Guard is een softwaremodule die rekening houdt met lokaal parkeerbeleid en de situatie op het terrein. Hierbij ligt de focus op het ontzorgen van stads-of politiemedewerkers dankzij het verlichten van manueel werk zodat er tijd vrijkomt om aan de stad van de toekomst te bouwen.
Dit is waarom de internet of things specialisten van Geosparc ervoor zorgen dat data effici?nt en betrouwbaar uitgewisseld kan worden tussen de ?Things? en de stad.
Geosparc biedt met Parktrack een kwalitatief middleware-platform zodat er effici?nt en real-time over sensordata kan gerapporteerd worden. Dit platform wordt verrijkt met allerlei kwalitatieve en kwantitatieve data die real-time doorgestuurd kan worden naar de handhavers en de stadsmedewerkers om meer inzicht te krijgen in de werking en de bijsturing van het parkeerbeleid, het effect op de burgers en de leefbaarheid van de stad.
InTouch helpt het parkeerbeleid van Belgische steden zoals Kortrijk te innoveren vanuit Droneport in Sint-Truiden, d? hotspot voor groeibedrijven in de mobiliteitssector. Daarnaast heeft het bedrijf internationale groeiplannen om ook in het buitenland een positieve impact te cre?ren in stedelijke omgevingen. Hun baseline luidt niet voor niets ?unlock urban potential?.