Truineer Nieuws melden?

Truienaren naar Europees kampioenschap

Geen Baywatch toestanden bij het reddend zwemmen. ?Reddend zwemmen is wel degelijk een sport?, zegt Peter Istas van de Sint-Truidense reddingsclub.

© Fotograaf: Truineer

?Reddend zwemmen is er altijd geweest?, zegt Peter Istas, trainer en secretaris van de Sint-Truidense reddingsclub, eerst op humanitair vlak en daar is later een competitief luik bijgekomen?. Tijden worden gechronometreerd, er bestaan aflossingsproeven en reanimatie en mensen redden uit een auto zijn nu bijkomende facetten van het reddend zwemmen.
Er bestaat zelfs een heus kampioenschap in deze zwemdiscipline, Belgisch, Europees en zelfs mondiaal. Drie Truinaren mogen zich opmaken om zich te meten met de beste atleten van Europa op het EK in het Italiaanse Riccione komend weekend. Jelle Vandersteen (17) en Lotte Istas (14) en Elise Croes (14) zijn die aan hun eerste EK toe zijn. ?Ze gaan daar waarschijnlijk een pak ervaring opdoen en waarschijnlijk het nodige leergeld betalen. Voor Jelle is het reeds zijn derde deelname, voor Lotte en Elise is het de eerste maal?, besluit Peter Istas.