Truineer Nieuws melden?

Truienaars naar WK ponymennen in Hongarije

Van woensdag tot en met zondag wordt in het Hongaarse Kisb?r-?sz?r het WK ponymennen georganiseerd. Met Truienaars Sven Tinlot en Johan Nijs maken twee Limburgers deel uit van het Belgische team. ?We behoren tot de medaillekandidaten?, klinkt het vol vertrouwen.

© Fotograaf: JCR

Het wereldkampioenschap ponymennen – een sport waarin menners op een koets zitten die door ??n, twee of vier pony?s voortgetrokken wordt – vindt om de twee jaar plaats. Na de editie van 2017 in het Duitse Minden trekken de menners deze week naar het Hongaarse Kisb?r-?sz?r.
Ons land wordt vertegenwoordigd in de drie categorie?n: enkelspan, dubbelspan en vierspan. Er zijn twee Truienaars bij: Sven Tinlot (enkelspan) en Johan Nijs (dubbelspan). ?En we zijn medaillekandidaat?, zeggen ze.
De menners zijn eind vorige week al naar Hongarije afgezakt. ?We houden rekening met de pony?s, maar omdat we met de vrachtwagen zijn ook met de verplichte rij- en rusttijden?, verklaart gewezen Belgisch kampioen Sven Tinlot (42) het vroege vertrek. ?De eerste halte was Duitsland. Daar hebben we van zaterdag op zondag overnacht. De pony?s konden zich er uitstrekken op een malse weide.?