Truineer Nieuws melden?

Truienaars beleven ‘nachtmerrie’ in Spanje

De regio Alicante, Murcia, en Valencia is een tweede thuisbasis van heel wat Truienaars. Die beleven daar een echte nachtmerrie. Want een zondvloed teistert hun streek. “Nooit eerder meegemaakt’, luidt het daar.

© Fotograaf: Truineer

Het weer maakt rare sprongen. Terwijl hier een zomers weekend wordt aangekondigd, heeft het Zuiden van Spanje te maken met noodweer. Peter De Bruyn uit Brustem wilde er net als veel andere stadsgenieten op dit moment genieten van de zon. Maar in plaats daarvan beleven ze de hel. “Een enorme modderstroom loopt de zee in voor onze ogen ! Het zeewater kleurt er bruin van ! Het strand is verdwenen…. de modderstroom veroorzaakt golven tegen de zee in ! en vandaag nog meer regen voorspeld !!”, luidt het onheilspellende nieuws. Nieuwsberichten voorspelden, zeggen en schrijven, 200 liter water per vierkante meter. Die hoeveelheid, samen met een intussen uitgedroogde bodem, is natuurlijk de ideale cocktail voor veel miserie. Er ontstaan zelfs een nieuw soort rivieren. Scholen zijn gesloten. Intussen stierven er ook al twee bejaarden door het noodweer. Onze Truienaars zitten gelukkig veilig.