Truineer Nieuws melden?

Truienaar Milan Paulus hoopt op regen en afvallingsrace

?Hoe zwaarder, hoe liever?, is het devies van Milan Paulus. In het klavertje vier van Carlo Bomans dat vandaag de wegrit voor junioren betwist zit ook ??n Limburger: tweedejaars Milan Paulus (17). De Truienaar staat voor het eerst aan de start van een WK en dat heeft hij te danken aan zijn sterke prestaties over het hele seizoen.

© Fotograaf: Truineer

Paulus staat bijgevolg niet zonder ambitie aan de start van zijn eerste WK. ?Dit parcours ligt mij. Als alles meezit, is een toptienplaats mogelijk.?
Neen, Milan Paulus heeft zijn selectie voor dit WK absoluut niet gestolen. Drie zeges en tal van ereplaatsen in prestigieuze juniorenkoersen overtuigden de bondscoach: vijfde in Classique des Alpes, derde in Valromey, tweede in de Ster van Zuid-Limburg en zevende in de rittenkoers Giro della Lunigiana. Het deed Paulus een plaatsje opschuiven in de hi?rarchie, van eerste reserve vorig jaar in Innsbruck naar een vrije rol in Yorkshire.
De gelijkenissen tussen Paulus en zijn stadsgenoot Tim Wellens zijn treffend. Net als de kopman van Lotto Soudal kan ook Paulus een aardig stukje bergop ?n tegen de klok rijden. ?En we presteren ook allebei beter in slecht weer?, knikt Paulus. ?Regen maakt de koers alleen maar harder en dat is in ons voordeel. Tim is inderdaad een renner waar ik mij graag aan spiegel. Jammer genoeg hebben we nog niet samen getraind, hij is dan ook vaak in Monaco. Maar ik ken zijn vader Leo wel vrij goed. Ik kom vaak in zijn fietszaak in Brustem.?