Truineer Nieuws melden?

Trudofeesten: Sintruinse W?ttels, een film om te zien

Het is al een tijdje geweten. Iedereen die de film ‘Sintruinse W?ttels’ van de jarige Boerebloos zag, kwam lachend en zelfs een stukje wijzer buiten. De bijdrage van ons gezelschap in het kader van het Trudojaar is een enorm succes. En de film loopt nog altijd.

© Fotograaf: Truineer

We gaan terug in de tijd. De Boerebloos maakt haar opwachting in de 7e?eeuw voor Trudo.

In de film maken we kennis met Trudo vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood. We maken een reis door zijn leven, hoe hij als kind een vondeling redt, hiermee bevriend geraakt en steeds meer andere jongens, de toekomstige Boereblozers, rond zich schaart.

Ze begeleiden hem op zijn reizen naar Zepperen en Metz in Frankrijk. Om een link naar het heden te kunnen leggen, kan Trudo in de toekomst kijken. Met zijn hulp en een speciaal drankje lopen de leden van de Boerbloos hier anno 1969 nog rond.

Zij missen hun goede vriend en mentor Trudo. Hij verschijnt opnieuw en geeft de Boere de raad om zichzelf en andere mensen gelukkig te maken met muziek en plezante verhalen. Het onstaan ? roots of W?ttels ? van De Boerebloos is een feit.

De dialogen in de film zijn in het plat Sint-Truins en worden ondertiteld.

Filmvoorstelling: zaterdag 14 september om 20u15 in cc de Bogaard.?
Tickets: 6 euor 😕deboerebloos@gmail.com