Truineer Nieuws melden?

Tijdrit voor mountainbikers in Bernissem

Twee jaar geleden werd in Bernissem (Sint-Truiden) een nieuw mountainbikeparcours aangelegd. Op de laatste zaterdag van september vindt daar een wedstrijd plaats, een chronorit over 4,5 km.

© Fotograaf: Truineer

Het nieuwe parcours van 4,5 km biedt volgens de makers alles wat een mountainbiker lust: stuurvaardigheid, schakel- en remtechniek, evenwichtsbalans en een stevige fysieke uitdaging op chrono. Het MTB-parcours ligt voor bijna 100% van zijn traject in een aparte bedding zodat wandelaars niet gestoord of opgeschrikt worden en rustig van de natuur kunnen blijven genieten.
Na de start staat meteen een kronkelend traject doorheen struikgewas en gracht voor de wielen. Meteen daarna moeten 12 opeenvolgende heuveltjes genomen worden. We keren over het talud terug en passeren een verraderlijke schuine strook. Na het brugje over de beek wachten ons 2 korte, maar nijdige klimmetjes en dito afdalingen. Opnieuw over de beek en stroomopwaarts verlaten we dit technisch gedeelte voor een traject waar de snelheid kan opgevoerd worden. Ook hier gaat het op en af, naar links en rechts richting expresweg tussen de overstromingspoelen door. Het laatste glooiend stuk is perfect om in tempo te nemen tot aan de finish”, zo omschrijven de parcoursbouwers hun site.

Practisch:
Op zaterdag 28 september is er een Open Mountainbike-Event, een chronorit over 4,5 km, met prachtige prijzen.
-?Terbiest 273
-?Van 10 tot 12 uur: inschrijving en aanmelden met afhalen van wedstrijdnummer. Parcoursverkenning mogelijk.
-?13 uur: start van de individuele tijdrit.
Men kan vooraf inschrijven of de dag zelf. Info vind je op facebook MBT Bernissem en bij pietercarlier110@gmail.com