Truineer Nieuws melden?

STVV verliest maar Aziaten doen het goed

Op de foto zien we Lee, Suzuki en Ito. Die Aziaten die normaliter de basiself moeten halen bij STVV. Tegen Eupen deden ze het niet onaardig. Suzuki scoorde, Lee maakte bij wijlen indruk, en Ito is duidelijk ook uit het goede hout gesneden.

© Fotograaf: Truineer

STVV-Eupen eindige op 2-3. De eerste helft slaagde STVV er niet in tegen een vrij potig Eupen te scoren. In de tweede helft lukte dat heel snel. De Kanaries klommen eerst op voorsprong via Suzuki, die rustig afwerkte, en Colidio, op strafschop na fout op Sousa. STVV leek op weg naar en vlotte overwinning maar fouten achterin en wissels maakten er plots een andere partij van. Eerst profiteerde Toyokawa, vervolgens Blondelle en daarna was er een flater van Herbots -voor de rest uitstekend- op een vrijschop van Milisevic. De eindstand stond op het bord.?

Brys maakte van de oefenmatch gebruik om de vele nieuwkomers ’s aan het werk te zien. Vooral de Aziaten en de Amerikaan Durkin deden het goed. Suzuki werkt hard en is bijzonder rustig voor doel, Lee kan een aantal spelers bezighouden en is uitstekend in de combinatie, Ito kan verrassend opduiken vanop links. Lucas en Konat? zijn er nog lang niet. Colidio heeft stappen gemaakt, net als Sousa. De andere nieuwelingen hadden interlandverplichtingen.

Doelpunten: 48′ Suzuki (1-0), 50′ Colidio (2-0, strafschop), 52, Toyokawa (1-2), 63′ Blondelle (2-2), 68′ Milisevic (2-3).

STVV: Herbots; Garcia, Sankhon, Konat?; Sousa, Durkin, Lucas, Ito, Lee; Colidio, Suzuki

Vielen in: Balongo, De Bruyn, Arikan, Troonbeeckx, Masoudi, Acolatse

Eupen: De Wolf, Koch, Lapena, Peneranda, Laurent, Cools, Keita, Magnee, Embalon, Akono, Miramar

Vielen in: Matthys, Amat, Schouterden, Milisevic, Bautista, Chiampicettin Weltjens, Nori