Truineer Nieuws melden?

STVV brengt drie punten mee uit Walloni

STVV heeft Charleroi met een pijnlijke nederlaag opgezadeld. Suzuki scoorde bij z?n eerste basisplek, Botaka vanop de stip en Boli in het slot na een knappe uitgespeelde aanval zorgden voor de 0-3-eindstand zodat het zoveelste mirakel van de heilige Trudo, die zijn zevenjaarlijkse feesten in Sint-Truiden vierde, meteen een feit werd.

© Fotograaf: Truineer

De zeelucht deze week deed de jongens van Marc Brys deugd. Het eerste halfuur was gelijk opgaand, maar het waren de Limburgers die op voorsprong kwamen op een moment dat Charleroi de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Yuma Suzuki (34.), voor het eerst in de basis bij STVV, nam een voorzet van De Bruyn mooi mee en schoof de 1-0 voorbij doelman Penneteau.
In de tweede helft zagen we hetzelfde verhaal: druk van Charleroi en een geel-blauw middenveld dat leek te bezwijken. Maar toen kwam de 2-0. Ex-STVV?er Dessoleil raakte de bal met de arm in de rechthoek, de VAR greep in en Jordan Botaka miste deze kans vanop de stip niet. Henen leek tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar stond buitenspel en werd afgevlagd. In de blessuretijd toverden de Kanaries nog een mooi uitgespeelde aanval uit de schoenen en Yohan Boli (weer hij) rondde netjes af: 3-0.
Het was van 2005 geleden dat STVV nog met een zege terugkeerde naar Haspengouw: in 2005 werd het net als zaterdagavond 0-3.
In het klassement blijft Charleroi zevende met zijn elf punten, Sint-Truiden telt er evenveel maar is door een slechter doelsaldo pas negende.