Truineer Nieuws melden?

Strusol plant nieuwe gezamenlijke mazoutaankoop

Strusol staat voor Sint-Truiden Solidair en streeft naar een solidaire samenleving waarin ook de sociaal zwakkeren hun plaats krijgen. De gezamenlijke mazoutaankoop is ??n van die acties om elke Truienaar te laten genieten van de goedkoopste prijs door een gezamenlijke aankoop van om en bij de 500.000 liter.

© Fotograaf: Truineer

Strusol is een private organisatie en staat onder meer onder de begeesterende leiding van schepen Jurgen Reniers. Ze heeft met politiek of geloof niks te maken en steunt financieel organisaties die het opnemen voor de mensen aan de rand van onze maatschappij en werkt samen met de seniorenbeweging OKRA aan een kerstfeest voor zo?n 300-tal mensen en hun kinderen die zich niet te veel extra?s kunnen permitteren.
De zesmaandelijkse mazoutactie behoort daar ook bij, want elke euro die een gezin kan uitsparen is er ??n meer die voor andere dingen kan gebruikt worden of gespendeerd kan worden aan deelname aan het sociaal leven. Elke cent die Strusol voor de samenaankoop kan afdingen bij de verschillende leveranciers brengt uiteindelijk 10 euro per 1000 liter op
?We ontvingen reeds meerdere mails en telefoons of we nog een samenaankoop organiseerden van stookolie. Op algemeen verzoek blijven we dit graag aanbieden voor zij die dit wensen. De werkwijze is gekend. We vragen diverse leveranciers om ons hun beste prijs over te maken tegen woensdag 2 oktober.? Om 17u die dag is de prijs en leverancier bekend! Deze publiceren we dan op onze gekende website www.samenstookolie.be. Bestellen kan al vanaf nu tot en met zaterdag 5 oktober, dus ook na 2 oktober als de prijs al bekend is?, zegt Jurgen Reniers.
De leveringen gebeuren vervolgens vanaf maandag 7 oktober en dat kan enkele weken duren, gezien het groot aantal deelnemers. Er wordt per straat geleverd om de prijs te drukken en er wordt niet op zaterdag geleverd. U wordt vooraf telefonisch verwittigd door de leverancier.
?Opgelet! De minimum bestelling is 700 liter. We geven uw gegevens (inclusief mailadres) door aan de betrokken leverancier voor een vlotte afhandeling van de levering. Maar elke Truienaar, ongeacht zijn status, mag aan deze actie deelnemen. Want hoe groter de bestelling, hoe scherper de prijs voor iedereen. Voor wie het internet nog onbereikbaar is, wel die kan terecht op de pastorij van Nieuw-Sint-Truiden op vrijdag 4 oktober van 16.00 uur tot 18.30 uur om er zijn bestelling te plaatsen. Je kan je bestelling daar ook in de brievenbus deponeren?, besluit Jurgen Reniers.
Antwoorden op je vragen, voorwaarden en bestelformulier vind je op www.samenstookolie.be