Truineer Nieuws melden?

STRC-ers doen het goed op EjK Reddend Zwemmen

Jelle Vandersteen, Lotte Istas en Elise Croes kwamen moe maar voldaan terug van het Europees Kampioenschap U19 Reddend Zwemmen in Riccioni. Elise Croes verpulverde zelfs het Belgisch record 100 meter pop vinnen. Alledrie zijn ze een ervaring rijker.

© Fotograaf: Truineer

Na 5 dagen van intense wedstrijden keerden onze STRCers vandaag met een pak ervaring rijker terug naar Belgi?.

Het niveau op het Europees Jeugdkampioenschap lag enorm hoog, er waren maar liefst 23 landen aanwezig met hun allerbeste zwemmers en zwemsters. En elk kampioenschap worden de limieten verder gezet en wordt het steeds moeilijker om de finales te behalen.

Elise Croes knalde in haar reeks van de 100m pop vinnen naar een supertijd waarbij ze het Belgisch record verpulverde met meer dan 2 seconden. Na alle reeksen was het even bang afwachten maar Elise plaatste zich als allerjongste voor de A-finale. In deze A-finale evenaarde ze haar tijd van de reeksen en eindigde op een schitterende 8ste plaats.

Lotte Istas kon zich 3x naar een B-finale zwemmen, met een 11de en 2x een 16de plaats kan ook zij terugkijken op een geslaagd kampioenschap.

Bij Jelle Vandersteen was het een paar keer net niet. Hij miste de A-finales op enkele hondersten maar wist zich 5x te plaatsen voor een B-finale en met een 9de, 10de, 11de, 14de en 15de plaats en 2 persoonlijke records mag ook hij van een geslaagd kampioenschap spreken.

In de aflossingen zwommen onze STRCers vaak mee voor het Team Belgium. Telkens werden A-finales behaald maar geen enkel team kon zich op het podium zwemmen.

In het landenklassement wordt Belgi? 7de, grote winnaar was het thuisland Itali? voor Duitsland en Frankrijk.