Truineer Nieuws melden?

Stewards houden Genk-directeur tegen

Nog voor de match waren er aan de pers- en VIP-ingang problemen met directeur Erik Gerits van Genk. Stewards wilden hem de toegang tot het stadion ontzeggen omdat hij een glaasje parfum op zak had.

© Fotograaf: Truineer

Een directeur hoort de veiligheidsvoorschriften te kennen. Wat voor de gewone supporter geldt, geldt zeker voor een verantwoordelijke van een (top)club. Wij waren getuige van het feit dat stewards Erik Gerets tegenhielden omdat hij een flesje parfum op zak had. Gevolg was een korte discussie waarna Gerits zonder het flesje af te geven toch richting de lift trok. De nochtans aimabele directeur was in zijn wiek geschoten. Nog voor hij de lift binnenstapte zei hij het volgende. “Als dat hier zo gaat, moeten we dat volgende keer ook thuis met jullie doen.” Om maar aan te tonen dat de spanning ook vooraf al te snijden was.

A propos. Ondergetekende journalist werd ook grondig gecontroleerd op wat in zijn handbagage zat. Niet dat we het fijn vinden, maar gezien de context waarin dat gebeurt hebben we daar heus geen problemen mee.