Truineer Nieuws melden?

Spraakmakende talkshows in de Academiezaal

Het is zondagnamiddag, een mens wil dan even achterover leunen en gezellig mijmeren over wat er in de stad en in de wereld gebeurt. In het najaar 2019 zijn Truienaars van allerlei slag in de ban van de zevenjaarlijkse Trudofeesten.

© Fotograaf: Truineer

In zes talkshows ontvangt theaterkunstenaar Guido Wevers telkens drie zondagsgasten voor een gesprek over Trudo, over het leven in de Trudostad tegen de achtergrond van ontwikkelingen in Europa. Waar beter dan in de Academiezaal kan Guido zijn gasten en ook ons ontvangen? De ontvangst is compleet met een jeugdige muziekband en natuurlijk ook met koffie en Truiense taart. De eerste talkshow is op zondag 15 september. We houden u op de hoogte van de volgende data.

Voor Guido zelf was Trudo tot voor kort een nobele onbekende. Gelukkig is hij behalve kunstenaar ook een fanaat wielertoerist. En dus fietste hij in de zomer 2019 Trudo achterna van Sint-Truiden naar Metz. Trudo deed er zijn priesterstudies en schonk zijn rijke grondbezittingen aan de bisschop van Metz. Op de heen- en terugweg leest de eenzame wielertoerist Guido de oudste levensverhalen van Trudo en gaat in gesprek met mensen van vandaag. Bij het begin van elke zondagshow zal Guido Wevers als geboren verteller verslag uitbrengen over zijn sportieve fietstocht en culturele ontdekkingsreis.

Come and see: Guido meets Trudo!
Eregast bij de wereldpremi?re is niemand minder dan Micha?l R. Roskam. Theaterregisseur Guido Wevers is zelf een grote fan van de film Rundskop: ?een streekepos met voeten in de aarde?. Ook de nieuwere films en de filmplannen van Michael zal Guido niet onbesproken laten. Guido gaat bovendien in gesprek met Nina Derwael. Met historicus Rombout Nijssen van het Rijksarchief verkent Guido Wevers de internationale oorsprong van de Academiezaal Tussendoor kan het publiek even op adem komen met een swingende jeugdband.

Praktisch
Academiezaal Sint-Truiden
Tickets: 11 ? / jongeren tot 25 jaar en groepen 8 ?
Koffie en vlaai inbegrepen.
Gastheer : Guido Wevers
Een organisatie van Compagnie TZG en cultuurcentrum de Bogaard