Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden leeft mee met ontslagen personeel

Er zullen 120 extra jobs verloren gaan bij Punch Powertrain in Sint-Truiden. Het lokaal bestuur van de stad leeft mee met alle werknemers die hierdoor zonder werk dreigen te vallen.

© Fotograaf: Truineer

Door participatie in een tewerkstellingscel en samenwerking in een productienetwerk wil de stad het bedrijf helpen om er weer boven te geraken en de sociale impact van het banenverlies beperken. De economie in Sint-Truiden en vooral de mensen die erin werken krijgen opnieuw een zware klap te verduren. Nadat Punch Powertrain een maand geleden al 188 van de 1000 jobs schrapte, maakte de versnellingsbakkenproducent vandaag bekend er dat nog eens 120 extra banen op de tocht staan.
?Hierdoor komt de balans nu op het treurige punt van ruim 300 bedreigde jobs. Dat raakt de economie van een stad als Sint-Truiden, waar de automotivesector bepalend is, natuurlijk recht in het hart. We leven in eerste instantie enorm mee met alle mensen die hierdoor dreigen zonder werk te vallen. We gaan verder ook in overleg met directie en vakbonden om te bekijken wat wij kunnen doen om de sociale schade van dit banenverlies te beperken?, vertelt burgemeester Veerle Heeren.
?Voor getroffen werknemers die het moeilijk hebben met het zoeken naar een nieuwe baan, stellen wij ons als stadsbestuur samen met de VDAB, Punch Powertrain en andere partners ter beschikking. We participeren hiervoor ook in een tewerkstellingscel, om getroffen werknemers snel weer aan een nieuwe job te helpen. Daarnaast stellen we onze ondersteuning ook ter beschikking in het Smart Production Network, waarin we samen met Punch Powertrain en nog andere Haspengouwse automotivebedrijven vertegenwoordigd zijn?, aldus nog schepen van Lokale economie Jo Fran?ois. Deze samenwerking kan betekenisvol zijn met het oog op een samenwerking tussen Punch Powertrain en de Franse autobouwer PSA voor de ontwikkeling van versnellingsbakken vanaf 2022. Hierdoor kan het bedrijf zich uit de malaise hijsen, waarin het terechtgekomen is ten gevolge van de algemene crisis in de autosector en de terugval van de Chinese voertuigenmarkt.