Truineer Nieuws melden?

Schepencollege vergadert op parking

Waarvoor zo?n parkeerplaats nog kan gebruikte worden? Een schepencollege bijvoorbeeld! Parking Day: d? dag om het stedelijk landschap te herontdekken – en voor ??n keer worden de parkeerplaatsen niet door wagens ingenomen

© Fotograaf: Truineer

Vrijdag 20 september 2019 wordt ook dit jaar wereldwijd uitgeroepen als Park(ing)Day. Na een succesvolle eerste editie van Parkingday in 2018, wilde de stad Sint-Truiden zich graag terug inzetten om dit event lokaal te ondersteunen.

Waarvoor staat Parkingday:

Het grootse deel van de stedelijke publieke ruimte wordt ingenomen voor het stallen van auto?s, terwijl slechts een fractie van deze ruimte effectief als open ruimte door mensen benut kan worden. In deze tijd van duurzaamheid en het promoten van een gezonde levensstijl moeten we durven nadenken over hoe een nieuwe kijk op deze ruimte kan bijdrage tot een bruisende openbaar leven van een stad en hoe we de mogelijkheden van dit stedelijk landschap volledig kunnen benutten.

Vanuit deze gedachten is Park(ing)Day in 2005 geboren. In 2009 werden er al meer dan 700 Park(ing) Day events georganiseerd en dit in 140 verschillende steden, in 21 landen en 6 continenten.

Eenvoudig uitgelegd geeft het de bewoners van een stad de mogelijkheid voor 1 dag enkele parkeerplaatsen in te nemen en een eigen invulling aan dit onderdeel van de ??publieke ruimte? te geven.

Inwoners, scholen, bedrijven, organisaties, artiesten en activisten werken samen om parkeerplaatsen?te transformeren in tijdelijke publieke ruimtes.