Truineer Nieuws melden?

Schepen Jurgen Reniers als dokter in Trudospektakel

Als Wouter Beke een gastrolletje krijgt in een oorlogsspel in Leopoldsburg, dan vliegt daar de nationale pers op. Dus moeten wij dat doen wanneer onze regionale politici in de spotlights staan voor hun stad, niet als politicus maar als toneelspeler.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Als we goed gezien hebben waren het twee CD&V?ers die zich op het podium waagden. We meenden gemeenteraadslid Carl Nijssens gezien te hebben als ??n van de zonen de Menten de Horne. Hij overleefde het spektakel niet, want hij werd als verzetsstrijder door de Duitsers neergeschoten. Wie al vaker op de planken gestaan heeft met zijn toneelvereniging uit Nieuw-Sint-Truiden was schepen van Cultuur, Jurgen Reniers. Hij speelde met overtuiging een dokter uit het Sint-Trudoziekenhuis die tot zijn grote verrassing de kleine dode Am?lia weer levend uit de intensive care van het ziekenhuis zag komen.
Maar laten we vooral ook de honderden Truienaars en Truinoskes niet vergeten die voor en achter de schermen, voor en na de voorstelling, vrijwillig meewerkten aan het spektakel op de Grote Markt. We gaan ze allemaal niet noemen, maar namens Sint-Truiden: BEDANKT.