Truineer Nieuws melden?

Sacr? Coeur viert 1×11 en zal weer ‘stunten’

De Sacr? Coeur is een carnavalvereniging en vriendengroep die het komende seizoen een belangrijk jubileum viert: 1 x 11. Dat zal niet ongemerkt voorbijgaan, beloven ze. Zopas vond een startvergadering plaats waar redelijk wat plannen uit de doeken werden gedaan. Onder leiding van voorzitter Dimitri Flossy, een echt ‘carnavaldier’ belooft het weer ??n groot feest te worden.

© Fotograaf: Truineer

11 jaar geleden. Wat ontstond als een spontaan initiatief van onder meer Pascal Vossius en Luc Withofs met een kroegentocht op Verloare Moondag, werd het jaar later de Sacr? Coeur, toen geleid werd door ex-prins Flossy 1 en secretaris Philip Kevers, twee mannen die de Raad van Elf achter zich hadden gelaten en die vandaag nog lid zijn van de Sacr? Coeur. Legendarisch zijn de vergaderingen in caf? De Key op Schurhoven, toen onder de hoede van Marie-Jeanne en wijlen Alex (toen ook lid). Herinneren jullie zich nog de Nachten, de vrijdag voor Veloare Moondag in die stamkroeg, de carnavalhits van de Sacr? Coeur, steevast van de hand van Willy Dewaelheyns en gezongen door Dimitri Flossy, ?n de uitzinnige deelnames aan de carnavalstoet? Veel is er door de jaren niet veranderd. Na elf jaar is de Sacr? Coeur nog altijd springlevend en staat er naar aanleiding van het jubileumjaar weer heel wat op stapel: feestgedruis? zoals altijd, maar ook verrassingen.?

De deelname aan Verloare Moondag is een zekerheid. Zoals altijd zal de Sacr? Coeur de massa weer overladen met uitwerpartikelen. De Nacht in ’t Caf? bij Dennis wordt voor ??n keer verplaatst naar feestzaal ’t Veilinghuis waar optreden van Les Folles de Gand en Yves Seghers worden ingepland. Het dagcentrum Wiric zal voor de derde keer kunnen genieten van een gratis barbecue, aangeboden door de leden van de groep. En daarnaast staat er nog veel te gebeuren. Alles kunnen we niet verklappen. Want dan is de verrassing weg. We volgen het verder voor u op.

De leden: Luc Withofs, Bert Vanweddingen, Luc De Peuter, Stijn Smets, Stefan Jaeken, Pascal Monette, Dimitri Flossy, Philip Kevers, Gert Leli?vre, Roger Clerinx, Johan Mas, Marcel Smeets, Dirk Vanstapel, Rohnny Lowies, Jacques Lonneux, Pascal Budo. Jan Ruymen, Raf Vanbrabant.