Truineer Nieuws melden?

Primeur: Boli blijft tot januari!?

Boli keert donderdag terug uit Ivoorkust. Niet dat we de handen in het vuur durven steken, maar we vernamen intussen wel uit betrouwbare bron dat de spits pas tijdens de wintermercato zou vertrekken.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Dat Boli bij STVV aan de uitgang staat, is een zekerheid. Vooral zijn vader, die ook zijn manager is, zou naar verluidt aandringen op een vertrek. Boli zelf heeft het best naar zijn zin op Stayen maar wil begrijpelijkerwijs in het belang van zichzelf en zijn familie een slag slaan, niet alleen financieel, maar ook sportief. Vandaar dat hij gehoopt had op een transfer binnen Europa, pakweg naar Sporting Lissabon.

De piste Al-Duhail in Qatar blijft wel nog open tot einde september. Maar Boli twijfelt. En uit goede bron vernamen we dat de Franse spits de voorkeur geeft aan een kort verlengd verblijf bij STVV, tot en met einde december. Hij zou dan in de wintermercato definitief vertrekken. Dit bericht zal vooral ook Marc Brys als muziek in de oren klinken. Want die koopt hierdoor heel belangrijke tijd. Tijd waarin hij kan uitpakken met zijn gedroomde aanvalsduo Boli-Suzuki, waarin hij zijn nieuwe spelers kan laten evolueren, en waarin kan gezocht worden naar een vervanger voor Boli. Wordt vervolgd.