Truineer Nieuws melden?

Oud-leerlingen KCST vezamelen in Hasp-O Centrum

Oud-leerlingen van de vroegere middelbare scholen Aangenomen College en Heilig Graf kwamen na ruim een kwarteeuw weer samen voor een re?nie. Een bezoek aan Hasp-O centrum, waar de voormalige schoolgebouwen nu deel van uitmaken, zorgde ervoor dat veel herinneringen weer naar boven kwamen.

© Fotograaf: Luc Engelbosch

?Het doet ons altijd plezier als oud-leerlingen nog eens willen terugkeren, en we ontvangen hen dan ook graag hier in de school?, zegt Johnny Jans, de campusdirecteur van Hasp-O Centrum. Heel wat aanwezigen kregen vroeger nog lessen Latijn of Grieks van hem, maar nu gidste hij hen door de schoolgebouwen. Naast een rondleiding stond er ook een receptie op het programma. ?We zijn heel blij en ook dankbaar dat zo veel andere gewezen leerkrachten ingingen op de uitnodiging om erbij te zijn. Een bezoek aan de klassen van toen, samen met de leerkrachten van toen, het is echt een bijzonder weerzien geworden. Helaas zijn er ondertussen al zes medeleerlingen van toen komen te overlijden. Een pijnlijk verlies waar we ook even bij stil hebben gestaan?, zo klinkt het bij het organisatiecomit?. Op zich zijn de schoolgebouwen in de voorbije kwarteeuw wel ge?volueerd en gemoderniseerd, maar ze zijn niet zo ingrijpend veranderd. na schooltijd. Opvallend wel, alle populaire ontmoetingsplekken van toen sloten inmiddels de deuren: de Pub, De Bink, Op De Beeck, de Beau Zoo ? Uiteindelijk kreeg de re?nie een vervolg in De Gebrande Winning voor een walking dinner & dance. Want ook de locatie waar de Chrysostomos-fuif in 1993 nog doorging, de feestzaal op de Veemarkt, ging ondertussen tegen de vlakte. 49 frank in voorverkoop kostte een kaart indertijd, zo leert de affiche van toen. Het zijn maar enkele van de vele herinneringen die werden opgehaald tijdens deze re?nie van de retorica uit 1993, het memorabele jaar waarin Bill Clinton president werd en koning Boudewijn stierf en door Albert werd opgevolgd.