Truineer Nieuws melden?

Op zondag 22 september is Gingelom autovrij

Gingelom blijft autominderen aanmoedigen. Tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) neemt de gemeente weer deel aan Autovrije zondag.

© Fotograaf: Truineer

Tijdens deze zondag stellen wij de fiets centraal en nodigen wij onze inwoners uit om zo?n 35 km langs landelijke en verkeersarme wegen in Gingelom te fietsen.
De fietsgraveerder zal ook van de partij zijn. Tussen 13u en 15u zorgt hij ervoor dat uw fiets gegraveerd wordt. Het rijksregisternummer wordt dan in de fiets gegraveerd. Zo krijgt de fiets een identiteit mee en is hij niet meer zo interessant voor dieven. Dankzij deze fietsregistratie kan de eigenaar van een gevonden fiets ook sneller teruggevonden worden. Vergeet uw identiteitskaart niet, of voor de kinderen, de isis+kaart of de kids-ID!
Op zondag 22 september zetten we de fiets in de kijker tijdens Autovrije zondag. Rustig fietsen op eigen tempo langs landelijke en verkeersarme wegen, dat is het plan. Vertrek aan het Park van de Vriendschap in Buvingen tussen 13.00 en 15.00 uur voor een tocht van om en bij de 35 km.
Geef de auto een dagje vrij en kom mee fietsen! Na afloop van de fietstocht kunnen deelnemers tot 18u genieten van een verfrissend drankje.
Meer informatie via cel Wonen en Leven, 011 88 04 88 of via goele.vantilt@gingelom.be