Truineer Nieuws melden?

Oorlog lokt volle academiezaal

In aanwezigheid van provinciale en Sint-Truidense militaire overheden en het college van burgemeester en schepenen, hebben het Comit? BMS (Burgerlijk Militaire Samenwerking) en OKRA Sint-Truiden de Academiezaal laten vollopen voor een causerie door Jos Lacroix.

© Fotograaf: Truineer

Benny Croes namens de BMS en burgemeester Veerle Heeren namens het stadsbestuur heetten de meer dan 250 toeschouwers-luisteraars hartelijk welkom in de Academiezaal voor een voordracht door Jos Lacroix. Hij probeerde de voorgrond en de achtergrond van de bevrijding in 1944 te schetsen aan de hand van een honderdtal foto?s, die hij kon putten uit het rijke archief van Willy Ilsbrouckx. Hiervoor was de Academiezaal lekker vol gelopen. De toeschouwers luisterden en keken naar het twee uur durend verhaal over de gestapo en burgemeester Thenaers, over de razzia van 1943 en het dagelijks leven in Sint-Truiden, over het (over)leven tijdens de oorlog en de brand van het Minderbroederklooster en -kerk.
Na afloop kregen de aanwezigen een receptie aangeboden.