Truineer Nieuws melden?

Nog geen Mc Donalds in onze stad

Dat McDonalds een vestiging in Sint-Truiden wil openen, is al langer geweten. Niemand zegt echt neen, maar de lokatie aan de Industrielaan, nota bene vlak achter broodjesbar Smak’in, is een doorn in het oog van stad en omwonenden.

© Fotograaf: McDonalds

De vestiging van McDonalds aan de Industrielaan is intussen een procedureslag geworden. De keten wil absoluut naar de vooropgestelde plek, de stad zegt niet neen tegen een vestiging maar gaat niet akkoord met de plaats, en de omwonenden dienden al klacht in. Daarmee lijkt een vestiging van de hamburgerketen op het grondgebied van Sint-Truiden op de lange baan geschoven. Alhoewel. De provincie keurde intussen de vergunnig wel goed. De omwonenden vragen echter de schorsing daarvan. Daarmee is de bouw weer een aantal maanden opgeschoven. HBVL van vandaag besteedt trouwens een groot artikel aan dit dossier met meer duiding.