Truineer Nieuws melden?

Nicky Hayen krijgt een Japanse assistent

Beloftencoach Nicky Hayen krijgt voortaan het gezelschap van de 43-jarige Japanner Takahisa Shiraishi. Hij komt over van Excelsior Rotterdam en heeft ook een verleden bij Barcelona en AC Milaan. Mogelijk volgt Shiraishi ook de vertrekkende Dieter Peeters op als analist voor het eerste team.

© Fotograaf: Twitter Takahisa Shiraishi

Shiraishi was bij de Nederlanders assistent-trainer analist. Hij is in het bezit van een UEFA A-licentie.?Takahisa Shiraishi werkte bij verschillende clubs, waaronder Barcelona en andere Spaanse clubs. Zo was hij hoofdtrainer van CE Sant Gabriel in de eerste divisie voor vrouwen. Recent werkt hij als performance analist voor zijn landgenoot en international Keisuke Honda. Zij werkten onder meer samen bij CF Pachuca and AC Milan. Takahisa ondersteunde Honda met zijn analyses, gebaseerd op wedstrijdstatistieken en vitaliteits- en fysieke data.