Truineer Nieuws melden?

Netten en plexiglas tegen vuurwerk

Op Stayen wordt alles in gereedheid gebracht voor de derby van volgende week zaterdag (28/9 om 20.30 uur) tegen rivaal KRC Genk. En er zijn enkele zware ingrepen voor gebeurd: netten en plexiglas moeten vuurwerk van het kunstgras weren.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Opmerkelijk is dat het vak van de bezoekers aan de kant van de spoorweg hermetisch afgesloten wordt met plexiglas en netten. Op die manier willen de Kanaries vermijden dat de fans van Genk net zoals de voorbije jaren vuurpijlen en rookbommen op het kunstgrasveld gooien met erg veel schade aan de grasmat. Intussen is het nog steeds niet duidelijk wie zal opdraaien voor de schade die tijdens de vorige derby werd aangericht. Racing Genk houdt de boot af en vertikt het om de verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn losbandige pyromanen, klinkt het in Sint-Truiden. Maar om alle bezoekende supporters daarom in te kooien, dat is een ander verhaal. En of deze afrastering met netten en plexiglas de oplossing vormt voor het probleem van vuurwerk, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Bovendien stelt zich ook de vraag hoe de bezoekende supporters gaan reageren op deze ingreep. Voor de duidelijkheid: dit is geen maatregel van STVV, maar van de stadioneigenaar. In elk geval kent men in Genk de kostprijs van deze werken: 46.000 euro, voor het geval de ?supporters? ook deze afsluiting te lijf willen gaan. Het resultaat, zowel sportief als qua veiligheid, zullen we kennen op zaterdag 28 september rond 22.15 uur.