Truineer Nieuws melden?

Monumentenrun ‘foltert’ onze peuters: 300 km!

Zaterdag is het weer zover. Dan staat onze fantastische monumentenrun op het programma. Nou ja, fantastisch… voor onze volwassenen wel, voor onze allerkleinsten minder, als we bovengaande foto mogen geloven.

© Fotograaf: Truineer

Terwijl kinderen 1 kilometer kunnen lopen en de wat ervaren lopers kunnen kiezen tussen de 5 of 10 kilometer in en rond onze stad, moeten de peuters en kleuters, althans volgens wat we op de foto zien, maar liefst 300 kilometer afleggen. Dat lijkt ons eerder een afstand voor een strafkamp? dan een ontspannende kennismaking met de loopsport in onze stad. Natuurlijk gaat het om een kleine vergissing. Maar het is wel leuke vergissing. De sprookjesrun gaat natuurlijk niet over 300 kilometer maar over 300 meter. Geen zorgen dus.