Truineer Nieuws melden?

Milan Paulus tiende op WK

Toen hij richting Engeland trok, droomde Milan Paulus van een plek in de eerste tien. Wel hij werd tiende, een droom die dus uitgekomen is.

© Fotograaf: Truineer

De Amerikanen hebben van het WK voor juniores in Engeland een ware afvallingsrace gemaakt. Iets over halfweg ontbonden ze al hun duivels en reden het peloton aan flarden, tot er uiteindelijk nog een kleine dertig waren die aanspraak konden maken op een medaille. Hierbij nog twee van de vier Belgen, waarvan er naar het einde van de wedstrijd nog eentje er de brui aan moest geven zodat Truienaar?Milan Paulus als enige Belg richting prijzen koerste.

Het was de Amerikaan Simmons, die via een puik uitgekiende strategie, uiteindelijk alleen op kop kwam die alleen binnenkwam. Bij de spurt voor zilver en brons was het de Italiaan Martinelli die tweede werd en een andere Amerikaan Sheffield pakte de bronzen plak.

Korte tijd later kwam het perloton, of wat daarvan nog overbleef na de slijtageslag, en daarin verdedigde?Milan Pauwels zich puik en heiste zich binnen de top tien. Hij kwam als eerste Belg over de streep, en dat hadden de commentatoren waarschijnlijk niet verwacht.

Met de hartelijkste felicitaties van truineer.be