Truineer Nieuws melden?

Mekaar in de ogen kijken op het Speelhof

Waar is de verbinding tussen mensen naartoe? Kijk elkaar 1 minuut in de ogen om dat te ontdekken.

© Fotograaf: Truineer

Op zaterdag 28 september om 9:00 nodigen we iedereen uit op ’t Speelhof in hartje Sint-Truiden om deel te nemen aan een Oogcontact Experiment. Het “Eye Contact Experiment” is in het buitenland al een groot succes. Jaarlijks doen mensen in meer dan 100 steden wereldwijd mee. Dit jaar staan ook Sint-Truiden, Leuven, Antwerpen en Lier op de kaart.
E?n minuut oogcontact betekent ?cht contact maken met iemand anders. Zonder (voor)oordelen en verwachtingen. Neem plaats tegenover een onbekende en deel ??n minuut oogcontact om elkaar echt te ontmoeten. Door op deze manier in stilte met elkaar verbonden te zijn, ontstaat een sterk gevoel van gedeelde menselijkheid. The World’s Biggest Eye Contact Experiment brengt menselijke verbinding in tijden van polarisering. De ontmoeting van hart tot hart staat centraal. Vooral bij mensen die het moeilijk hebben. Elke mens heeft waarde in onze maatschappij. Via deze ontmoetingen halen we mensen uit de schaduw. Dat werkt bovendien wederkerig. Iedereen kan leren van elkaar.
Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere ervaring. Foto en videobeelden van ervaringen over de hele wereld zullen samengevoegd worden tot een internationale videoboodschap van vrede en menselijke verbondenheid.
Inschrijven hoeft niet. Kom gewoon langs om de ervaring op te doen op zaterdag 28 september tussen 9 en 10 uur op ’t Speelhof te Sint-Truiden.
Link lokaal evenement te Sint-Truiden: https://www.facebook.com/events/381690519190100/
Onze website: http://www.buddhatheatre.be/