Truineer Nieuws melden?

Matchday: Welkom terug Sascha Kotysch

Vanavond speelt STVV tegen OHL in de Croky Cup. Dat betekent dat voormalig publiekslieveling Sascha Kotysch met zijn nieuwe club voor een eerste keer terug op het kunstgras van Stayen zal te zien zijn. Een terugkeer ook naar zijn oude liefde waar hij nooit het afscheid kreeg wat hij verdiende.

© Fotograaf: Truineer

Kotysch, die op 2 oktober 31 wordt, begon zijn beroepsloopbaan bij FC Kaiserslautern, waarvoor hij 43 keer in actie kwam met het eerste elftal. In 2010 maakte hij de overstap naar STVV waar hij uiteindelijk bijna negen seizoenen zou meedraaien. In 2012 was hij wel even weg, maar door het uitvallen van Vincent Euvrard -nu zijn coach ij OHL- kwam hij snel terug. Hij bleef tot januari 2019. Toen kreeg hij op een niet zo fijne manier te horen dat hij niet meer plannen binnen de plannen van de nieuwe Japanse bazen en coach Marc Brys. Bij OHL relanceerde Sascha zijn carri?re opnieuw. Hij kwam er terecht in een ambitieuze club die zo snel mogelijk naar de hoogste afdeling wil. Momenteel staan ze eerste in 1B.

Nog steeds in het hart

Geen twijfel mogelijk: Sascha zal door de supporters van STVV met applaus worden ontvangen. Want de Truienaars zullen hem altijd blijven respecteren voor zoveel loyauteit. Als het van Sascha had afgehangen speelde hij nu trouwens nog altijd voor de kanaries. Maar anderen hebben daar anders over beslist.

Terugkeer van nog meer ex-kanaries

Er spelen trouwens nog ex-kanaries bij OHL: Laurent Henkinet, Pierre-Yves Ngawa, en Yanis Mbombo. Ook hun coach, Vincent Euvrard, is natuurlijk een ex-kanarie. De kern bestaat vooral uit spelers met veel ervaring in de hoogste klasse zoals een Jeremy Perbet, Derrick Tshimanga en David Hubert.