Truineer Nieuws melden?

Massaspektakel wordt gerepeteerd

Nog vier keer slapen. En het is aan Trudo en Am?lia, het massaspektakel op de Grote Markt in het kader van de Trudofeesten. Momenteel is het testen en oefenen geblazen.

© Fotograaf: Truineer

Hoogtepunt van de Trudofeesten is Trudo en Am?lia, het massaspektakel dat op zaterdag 21 en zondag 22 september de Grote Markt inpalmt. Voor de opvoering strikte de stad een vermaarde crew, met onder meer Ilse La Monaca (De Buurtpolitie), Helle Vanderheyden (Prinsessia, De Kotmadam) en Yanni Bourguignon (Familie). Verder zullen bijna 150 Truienaren aan hun zijde op het podium schitteren.

Veelbelovend voorsmaakje

In de musical wordt het leven van Sint-Trudo op verrassende manier gereconstrueerd. Het stuk vertelt het verhaal van Am?lia, een meisje uit het asielzoekerscentrum dat tussen het feestgedruis verdwaalt in het centrum van de stad. In haar omzwervingen belandt ze in de catacomben van Brustempoort, waar ze Trudo ?him self? tegen het lijf loopt. Vanaf dan geraken beiden in allerlei sprookjesachtige taferelen verwikkeld, waarin nog andere historische figuren de revue passeren. De rol van de elfjarige Am?lia wordt ingevuld door Sara Ajazi. Voor de vertolking van Trudo trekt Truienaar ?pur sang? Christophe Elen nogmaals het heiligengewaad aan.