Truineer Nieuws melden?

Maes SQM Running Team oogt successen in Valkenburg

Nieuwkomers van het MAES SQM Running Team, Jonas Permentier en Marc Wolters, winnen in Valkenburg aan de Geul beiden hun wedstrijd over verschillende afstanden.

© Fotograaf: Pascal Van Marcke

Marc Wolters, in volle voorbereiding voor het Europees kampioenschap atletiek in Veneti?, koos ervoor om op de korte afstand (5 km) de benen nog een snelheidsprikkel te geven. Dat hij de wedstrijd in Valkenburg wist af te sluiten met winst geeft hem uiteraard een extra motivatie om volgend weekend een goede prestatie neer te zetten op het EK.
Jonas Permentier heeft een heel ander doel voor ogen. Voor hem staat op 6 oktober de marathon van Brussel op het programma. Jonas wilde dan ook kilometers maken en nam in Valkenburg aan de Geul deel aan de halve marathon. Deze natuurloop is niet van de poes. Er zitten heel wat zware kuitenbijters en single tracks met onder andere de ?Keutenberg? van 22% in het parcours. Hetgeen Jonas vorig weekend tijdens de kermisloop in Alken niet lukte, kon hij zondag wel. Hij loste na een zestal km MAES SQM-trainingsmaat Michiel Vanholst en hield deze voorsprong tot het einde en liep dolgelukkig als eerste onder de finishboog door.
Opmerkelijk was wel dat in Nederland zowel het podium van de 5 als dat van de 21 km volledig MAES SQM kleurde. Robert Theunissen en Chris Wouters mochten mee op het podium van de 5 km. Michiel Vanholst en Pascal Van Marcke vervolledigden het podium van de halve marathon. Hans Vanden Bempt eindigde op een ondankbare maar mooie vierde plaats.
Belgische topper en MAES SQM’er Steven Heemskerk werd na een sterke Nederlandse atleet mooi tweede op de 10 km. Onze enige dame aan de start, Mica Michaela Kondasova, neemt volgende week op het EK deel aan de halve marathon, zij won de 10 kilometer race bij de dames. Een topdagje in Nederland met prachtige resultaten voor het team.