Truineer Nieuws melden?

Maak kennis met fruitteelt van de toekomst

Op zondag 15 september van 10u tot 18u is het Dag van de Landbouw. Ook in Sint-Truiden stelt een modern landbouwbedrijf zijn deuren open. Trippel Tree toont bezoekers hoe zij door middel van innovatie de weg van de toekomst zijn ingeslagen in de moeilijke context van vandaag.

© Fotograaf: Truineer

De landbouw is een zware maar bovenal heel mooie stiel, waarbij de realiteit niet meer samenvalt met het stereotiepe beeld van de ploeterende keuterboer. Boerderijen zijn landbouwbedrijven geworden en landbouwers bedrijfsleiders in een vlug veranderend marktlandschap.

In Sint-Truiden kunnen kijklustigen terecht bij Trippel Tree, ??n van de meest vernieuwende fruitbedrijven in Belgi?. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavi? als beste klant. ?Trippel Tree is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zich door diversificatie van technieken en afzetgebieden een duurzame plek heeft gezocht in de onzekere toekomst waar we vandaag tegenaan kijken. In deze moeilijke tijden is het namelijk cruciaal dat landbouwers continu innoveren om zich te wapenen tegen uitdagingen zoals de klimaatverandering en de onstuimige internationale context. Dat is natuurlijk sneller gezegd dan gedaan. Door samenwerkingen met onder meer het PCFruit en priv?partners zullen wij deze sector in crisis hierin deze legislatuur zoveel mogelijk begeleiden en ondersteunen?, zegt schepen van Landbouw en Fruitteelt Hilde Vautmans.

?De landbouw is dan ook een sector die van oudsher met onze stad en bij uitbreiding met heel Haspengouw vervlochten is. Dat laten we niet verloren gaan. Op de Dag van de Landbouw kan je daarom ontdekken hoe het er in een modern bedrijf aan toe gaat. Zo maak je bij Trippel Tree kennis met de seizoenskist, een innovatief instrument dat mensen aanmoedigt om meer vers fruit van de boom te eten. Kortom: een leuke en vooral boeiende uitstap?, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Trippel Tree stelt op zondag 15 september van 10u tot 18u zijn deuren open voor het grote publiek. Adres: Tramstraat 113, 3800 Sint-Truiden. Meer info: www.dagvandelandbouw.be.