Truineer Nieuws melden?

Ligt liefdesaffaire aan de grondslag van brandstichting?

Zondagochtend hebben onbekenden geprobeerd om brand te stichten in een hoeve in de Bartholijnsstraat in Hoepertingen. De schade blijft beperkt tot de voordeur en de garage maar de bewoners spreken van een afrekening in de relationele sfeer.

© Fotograaf: JCR

Rond 5 uur rukten de politie en brandweer uit naar de hoeve. De daders hadden een grote steen tegen de voorruit gegooid en probeerden ook de voordeur open te krijgen. Ze gebruikten een brandversneller om de voordeur in brand te steken, maar slaagden hier slechts gedeeltelijk in. Ook aan de garage is er wat brandschade. Waarom de hoeve geviseerd werd, moet verder onderzoek uitwijzen.
De twee daders zijn wel gefilmd door een bewakingscamera terwijl ze een hoeve in brand steken. Op de beelden overgieten de onbekenden de voordeur, muren en garagepoort met brandversneller, steken ze die in brand en gooien ze een grote steen tegen het raam.
De voordeur en garagepoort liepen ernstige schade op door de brandversnellers die de onbekenden gebruikten om brand te stichten. Gelukkig was de brandweer zeer snel ter plaatse waardoor erger kon voorkomen worden. Toch is er voor enkele tientallen duizenden euro?s schade. De vloeibare brandversnellers zijn onder de deur en poort gelopen en hebben aan de binnenzijde van de woning voor ernstige schade gezorgd.
Later bekeken de slachtoffers samen met de politie de bewakingsbeelden. Daarop was duidelijk te zien hoe twee individuen met een kleine jerrycan de benzine op de deur, de muren en de poort goten. Op het einde steken de daders de brandversneller aan, gooien ze de kassei tegen het raam en lopen ze weg. De daders droegen maskers maar hun profielen zijn duidelijk herkenbaar. Waarschijnlijk is de wagen waarmee ze zich verplaatsten ook op de beelden te zien.
De slachtoffers hebben een vermoeden van de opdrachtgever is. Een afrekening in de relationele sfeer is niet uitgesloten. Die informatie hebben zij aan de politie toevertrouwd zodat de recherche deze piste kan onderzoeken. Later op de dag kwam een deskundige van het parket voor sporenonderzoek.