Truineer Nieuws melden?

Lidar is verhuisd naar Duras

Vanaf vandaag staat de ondertussen goed gekende Lidar-snelheidscamera op de Galgestraat tussen Duras en Wilderen. Daar is het dus oppassen geblazen, maar de veiligheid primeert boven boze weggebruikers, vindt de politie.

© Fotograaf: Truineer

De lidar is verhuisd, van de Luikersteenweg naar de Galgestraat tussen Wilderen en Duras, ter hoogte van het kerkhof. ?Uit eerdere metingen weten we dat bijna 1 op 3 bestuurders hier harder rijdt dan de toegestane 70km/u. Voor de veiligheid van de vele fietsers en voetgangers, wordt de lidar hier komende week ingezet.?, zegt de politie.
?En voor de “haters” van deze controlesystemen: neen wij verdienen hier niks meer mee. De enige reden dat wij deze apparatuur inzetten is om de verkeersveiligheid te verhogen. Wij zijn het immers beu om verkeersongevallen vast te stellen waarbij snelheid of alcohol aan de basis liggen en waarbij we ouders moeten gaan melden dat ze hun kind nooit meer gaan zien?, verdedigt de politie haar beleid ter zake.
Ondertussen hebben al heel wat hardrijders kunnen ondervinden dat snel rijden niet goedkoop is. Maar het eeuwige probleem is dat ze dat niet lang onthouden.