Truineer Nieuws melden?

Klimaatkoepel installeert windmolenpark

Het eerste ‘windmolenpark’ van Sint-Truiden werd tijdens de Parkingday op vrijdag 20 september 2019 ge?nstalleerd door de Klimaatkoepel in hartje stad in de Luikerstraat.

© Fotograaf: Truineer

Met een parkeerplaats kun je iets doen dat veel fijner is dan er een auto achter te laten. In veel steden kon dat op ??n dag dit jaar: tijdens de Parkingday. De kersverse Klimaatkoepel van Sint-Truiden installeerde die dag een heus windmolenpark op een parkeerplek in de Luikerstraat. Voorbijgangers konden voor 2 euro aandeelhouder worden en een windmolen mee naar huis nemen. De Klimaatkoepel is een groep waarbij iedereen kan aansluiten en die samen met de stad Sint-Truiden ijvert voor concrete klimaatmaatregelen, waaronder het gebruik van duurzame energie.