Truineer Nieuws melden?

‘Kings’ Legacy vangt 19 mishandelde paarden op

In het bijzijn van prins Laurent opende vandaag Kings? Legacy in Lummen, een woon-zorgcentrum voor mishandelde en verwaarloosde paarden. De prins kreeg samen met Europarlementslid Hilde Vautmans en trotse meters Sien Eggers en Catherine Khalil en peter Sergio meer uitleg over het centrum en haar paarden.

© Fotograaf: Truineer

Een pony die met navelstreng over de haag werd gegooid, een paard dat blind is geworden door het eten van berenklauw, hippotherapiepaarden op pensioen of paarden die door de verhuis van hun eigenaars niet meer terecht kunnen op een weide: het zijn maar enkele voorbeelden van de 19 paarden die in het woon-zorgcentrum Kings? Legacy in Lummen worden opgevangen. Kings? Legacy, vernoemd naar het vergiftigde paard King, biedt opvang voor paarden die niet meer productief zijn.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld): ?Als voorzitster van de Horse Group van het Europees Parlement ben ik erg fier dat zo?n initiatief gevestigd is in Limburg. De vzw, voorzitster Ingrid Peetermans en alle vrijwilligers doen echt prachtig werk door de paarden een mooie oude dag te bieden. Jammer genoeg zien we in Belgi? en Europa veel gevallen van mishandeling bij paarden. Daarom is er nood aan een strengere bestraffing, maar ook aan meer en betere informatieverspreiding voor iedereen die paarden houdt. Het houden van een paard brengt immers heel wat verantwoordelijkheid en kosten met zich mee. Het is alvast ??n van de prioriteiten van de MEP Horse Group en European Horse Network.